Stránka 1 z 1

Holandské řízky z hlívy ústřičné

PříspěvekNapsal: 01 srp 2017, 08:36
od Mánek
0.jpg
0.jpg (43.29 KiB) Zobrazeno 5070 krát


Suroviny:
700 g hlívy ústřičné,
200 g strouhaného sýra,
2 stroužky česneku,
2 vařené brambory,
hladká mouka,
1 cibule,
2 vejce,
pepř,
sůl

olej na smažení

Popis přípravy:
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme ji v kastrolu na oleji. Hlívu nakrájíme na drobné kousky, přidáme ji do kastrolu k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme velmi jemně nasekaný česnek a dusíme, dokud se nevypaří veškerá přebytečná tekutina. Poté vypneme vařič a necháme trochu vychladnout. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, brambory pomeleme nebo jemně nastrouháme a sýr i brambory přidáme k orestovaným houbám. Přidáme vejce, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Směs necháme 10 minut odpočinout a poté z ní tvarujeme placičky, které obalíme v mouce. Placičky ihned smažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Hotové řízky podáváme s bramborovou kaší.

Místo hlívy můžeme použít žampiony.

HP