Fenykl s parmesanem

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha. Že by se i ve světe našlo jídlo bez masa???

Fenykl s parmesanem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 23 čer 2013, 15:49

Finocchio alla Parmigiana

Fenykl
parmesan
mouka
vejce dle potřeby
sůl
pepř

Fenykl povařit do poloměkka ponořený v přiměřeném množství osolené vody. Vyjmout nechat schladnout následovně obalit v mouce a ušlehaném vejci s přidaným hrubým pepřem a soli. Osmažit do růžová. Ke konci posypeme bohatě parmesanem.

K tomu pasuje sklenička vína.
Přílohy
Fenykl.jpg
Fenykl.jpg (62.87 KiB) Zobrazeno 6551 krát
Fenykl1.jpg
Fenykl1.jpg (67.95 KiB) Zobrazeno 6551 krát
Fenykl2.jpg
(89.59 KiB) 1203 krát
Fenykl3.jpg
Fenykl3.jpg (87.23 KiB) Zobrazeno 6551 krát
Fenykl4.jpg
Fenykl4.jpg (101.51 KiB) Zobrazeno 6551 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Fenykl s parmesanem

Příspěvekod Mánek » 23 čer 2013, 19:25

Paráda! Receptů na fenykl je málo a přitom je to děsná škoda. Tohle si zkusím! HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Fenykl s parmesanem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 23 čer 2013, 20:04

Ten vývar z něho chutná trochu po magi a hovězí polévce. Dá se i dobře grilovat. Dám sem pár receptů, ale musím je prvé vyzkoušet.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Fenykl s parmesanem

Příspěvekod jednorožec » 23 čer 2013, 23:19

Fenykl máme ve velké oblibě.
Odvlákňuji, alespoň tu vnější vrstvu, kde jsou "lana" nejtužší. Pak krájím podélně na čtvrtky a dusím na šalotce a suchém bílém víně.
Uživatelský avatar
jednorožec
Učedník
 
Příspěvky: 23
Registrován: 30 čer 2012, 01:31
Bydliště: Anglie

Re: Fenykl s parmesanem

Příspěvekod drobek » 24 čer 2013, 07:27

Fenykl jsem ještě nikdy nepoužil a teď se stydím. Zkusím to. Dík za recept.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x