Recept je původem z ostrova Santorini, kde se pěstují tahle výborná rajčata. Tady je od wydry.
Suroviny
1/2 kg sladká, měkká rajčata
1/4 kg cibule červená
200 g (přibližně) mouka hladká
10 stonků máta čerstvá
sůl pepř
olej na smažení (řepkový)
Postup
Nakrájíme rajská jablíčka na malé kousky. Měla by být slaďoučká, měkkoučká, aby šťáva z nich se vsákla do mouky.
Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a vmícháme do rajčat spolu s posekanou mátou.
Rukama v míse vše hodně promačkáme a promícháme s přidanou moukou, solí a pepřem.
Mouku přidávám a míchám, dokud nevznikne těstíčko ne řídké, ne tuhé.
Do rozpáleného oleje vkládáme lžící bochánky (koftičky) a osmažíme z obou stran. Pokládáme na papírové ubrousky.
Jistě jdou i nasucho péct na pečícím papíře v troubě, ale to jsem nezkoušela, smažené jsou výborné.
Podávat s jogurtem bílým nebo zakysankou s mátou a limetovou šťávou