
Ingredience:
žampiony,
brambory,
1 cibule,
olej,
máslo,
masový vývar,
sůl,
pepř
Popis přípravy:
Připravíme si vývar, stačí i z kostky, na podlévání. Žampiony zbavíme nožiček a hlavičky oloupeme. Očištěné žampionové kloboučky nakrájíme na čtvrtky a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Žampionů by mělo být objemově 2x tolik, než brambor. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem.

Přidáme nakrájené houby, mírně podlijeme vývarem a podusíme, dokud žampiony nezmenší svůj objem.

Poté přidáme brambory a přidáváme po troškách vývar tak, aby brambory a houby nebyly ve vývaru utopené.

Osolíme a opepříme, přikryjeme poklicí, a necháme vše mírně dusit na malém plameni přibližně 1 hodinu, dokud se všechen vývar nevypaří a brambory se nezačínají "rozplývat".
