Stránka 1 z 1

Precle

PříspěvekNapsal: 02 čer 2012, 10:40
od gmp
PRECLE-OBWARZANKI

Preclíky – ovařanky

Suroviny:
250 g mouky
3 ks vejce
30 g cukru
Sůl
Bílek nebo celé rozšlehané vejce na potření
Mák, sezam, lněné semínko na posypání precliků

Z mouky, vajec, cukru a soli vypracujeme těsto. Po vypracování rozdělíme těsto na půlky, čtvrtky, osminky…. Z rozděleného těsta vyválíme na malíček silné válečky cca 20 cm dlouhé.
Smotáme precliky cca 6 – 8 cm v průměru.
Precliky vhodíme do vroucí, lehce osolené vody a jakmile vyplavou vyjmeme, poklademe na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí, nebo seznamem, nebo lněným semínkem…
Pečeme cca 15 minut než precliky zezlátnou.

Re: Precle

PříspěvekNapsal: 02 čer 2012, 21:30
od bocianka
Tohle vypadá jedle.Zkusím to udělat.

Re: Precle

PříspěvekNapsal: 05 čer 2012, 07:56
od Dag
zkusila jsedm, ale výsledek neodpovídal vynaložené námaze.

Re: Precle

PříspěvekNapsal: 05 čer 2012, 15:03
od drobek
Dag, krásně řečeno, tenhle termín používáme často, spolu s dalším - je to dobré, škoda, že už to nikdy neochutnáme. ;) A pak věta pokračuje tak jaks to napsala. My na preclíky chodíme do Costca, to je naše obdoba Českého Makra.