Stránka 1 z 2

Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

PříspěvekNapsal: 31 led 2013, 19:38
od gmp
Těsto:
250 g kvasnic
1 KL cukru
150 ml vlažného mléka
125 g žitné mouky
150 g pšeničné mouky polohrubé
½ KL soli
1 KL sušeného oregana
2 PL oleje dal jsem bulharský slunečnicový
Plnka:
1 PL hořčice, dal jsem Sarepskou, ta je nejvyváženější, dostane se i u nás v obchodech
2 PL kečupu – nemůžu si pomoct, já mám dobrej kečup rád, furt lepší než špenát.
150 žlutého sýra dal jsem Królewski – někdo by řekl, že je hořký, ale já ho mám rád
150 g schwarzwaldské šunky (byla ve slevě za 19,-, původně bylo 200 g, ale nějak sublimovala nebo co)
30 ks cca zelených a černých oliv, pokrájených na plátky.
Přizdobení:
½ KL ostré mleté papriky
2 – 3 PL zakysané smetany 18%
sůl
zelenou Petrušku
rajčátka
Nejprve si udělám kvásek. Vypracuji hladké těsto, nechám vykynout. Než mi těsto vykyne tak si v misce rozmíchám kečup s hořčicí, přidám nastrouhaný sýr – na hrubých očkách a na plátky pokrájené olivy.
Vzešlé těsto rozválím na plát 3 – 4 mm. Za nedostatečnou výbavu na určení výšky těsta se omlouvám. K dispozici byl jen krejčovský metr. K válení jsem nejprve použil kombinovanou metodu pánů Jorise a Casina, dal jsem těsto mezi dva pečící papíry a směřoval jsem je očima – neb vše je v hlavě. Když jsem před tím propočetl vektorový součet sil působících na váleček. Při čemž síla dopředná byla o chloupek větší než síla působící na váleček vertikálně. Bohužel, touto jistě skvělou vědeckou metodou jsem si jen zopakoval slovní zásobu nepoužitelných výrazů. Leč byl jsem osvícen, dospod jsem dal pečící papír přes kraj stolu, Tento jsem si přidržel, lety vypracovanou břišní krajinou a váleček jsem oblékl do slušivé dámské punčochy. Asi si to dám patentovat.
Tak těsto jsem vyválel na elegantní placku, nyní nastal čas plnky. Potřu, pokladu šunkou, posypu krájenou olivou. Za vydatné pomoci podloženého pečícího papíru stočím do rolády. Roládu krájím na plátky 0,009 m. Širokým nožem, tak aby plátek zůstal na noži ležet a já ho mohl snadno a lehce přenést na papírem vystlaný plech. Na plechu je nechám ještě vykynout a upeču 25 -30 minut v troubě na stoosmdesáti stupních Celsiových. Vychladlé přizdobím zakysanou smetanou smíchanou s trochou soli a ostrou paprikou. Dorazím to osminkou rajčátka a petruškou.
Pokud to ovšem nespálím na uhel, jak se mi to stalo dneska...

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 08:34
od Mánek
Tady je fotka, odpovídá to originálu? :AD

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 10:45
od j3david
:shock: To je pohled do vychladlé trouby o půlnoci? :shock:

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 12:21
od Mánek
To je pohled na slimáčky podle gmp - viz "Pokud to ovšem nespálím na uhel, jak se mi to stalo dneska..." :D

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 12:39
od Mirďa
Nevím jestli jsem sám, ale místo fotky mám jen černý čtverec.