Mongolské hovězí (mongolian beef)

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

Příspěvekod drobek » 06 led 2013, 17:14

Joži, nevím.Vydyndal jsem recept na šéfovi v restauraci a on mi tohle neřek. Vyfocený je talíř na stole a já blb se nezeptal.

Mánku, je to flank steak, podívej se sem http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=116&t=2121.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

Příspěvekod Mánek » 06 led 2013, 22:38

já vím, jenom kde to tady koupím, víš? Vo to gou... :D
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

Příspěvekod Dag » 07 led 2013, 17:28

Drobku, já jsem to nepochopila. Píšeš, maso osmažím, ale do woku dáváš soju a ještě vodu. V tekutině se nic neosmaží. A n ebo ho nejprve osmažíš a pak zaliješ sosem ze soji.....atd.
Mně se ten recept líbí, ale........
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

Příspěvekod drobek » 07 led 2013, 17:34

Chybička se vloudila, já nevím jak se některé věci česky řeknou. Musím se toho hodně učit.
On olej tam je, proto jsem napsal smažit. Voda se odpaří a zmizí. Do woku jde vše krom masa, pak to maso.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

Příspěvekod drobek » 11 led 2013, 17:16

Mánku, ten flank steak není zákon, já taky budu brzo bojovat s tím co na malém městě dostanu a ne. A těším se na to. No, na to zrovna ne, ale domů jo. :AD
Flank steak a skirt steak, tomu se dřív říkalo řeznický steak. Nikdo to nekupoval a tak to řezníci nosili domů. Dnes je to jedno z nejdražších mas. Nemáš ho? Něčím nahraď. On je ten steak stejně dost náročný na přípravu, když ho děláš o chvilku déle, tvrdne k nerozžvýkání. Proto se krájí napříč vlákna, aby se to dalo rozžužlat. Ale má v sobě nádhernou šťávu, a proto se používá. BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

PředchozíDalší

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x