Stránka 1 z 5

Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 05 led 2013, 23:04
od drobek
4 porce
mongilian beef.jpg
mongilian beef.jpg (60.58 KiB) Zobrazeno 6145 krát

Ingredience:
¾ kg flank steak, to je ten z bříška kravičky, nakrájený na pruhy napříč vlákna
2 polévkové lžíce olivového oleje
0,5 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku, drcené
¾ hrnku sójové omáčky
¾ hrnku vody
¾ hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku kukuřičný škrob
0,5 hrnku drcené mrkve
3 středně velké cibule, nasekané
zelená cibulka (scalions) Moc se pomlouvám, přeložil jsem recept jak jsem ho dostal a neuvědomil si, že tohle schází.
Co s tím:
Maso obalte v kukuřičném škrobu. Zbývající přísady dejte do woku a dobře promíchejte. Přidejte maso a smažte až je to hotovo.
Protože wok nemám, dělám to v hluboké pánvi s hodně silným dnem.

Podáváme s rýží nebo rýžovými skleněnými nudlemi.

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 06 led 2013, 09:00
od Mánek
Aj, to se mi moc líbí! Jenom to bříško z kravičky tak nějak... :(

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 06 led 2013, 10:20
od Mirďa
Tak to je fajn recept, nenáročný a rychlý. Wok teď používám dost, takže rozhodně zkusím a dopřeju si i ten flank steak :AD

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 06 led 2013, 11:58
od Brutzel-Svejk
Drobecku, co jsou ty zelene listy z obrazku?

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 06 led 2013, 12:11
od Mánek
Snad mangold, myslím... I když možná blbě! :D