Mongolské hovězí (mongolian beef)
Napsal: 05 led 2013, 23:04
4 porce
Ingredience:
¾ kg flank steak, to je ten z bříška kravičky, nakrájený na pruhy napříč vlákna
2 polévkové lžíce olivového oleje
0,5 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku, drcené
¾ hrnku sójové omáčky
¾ hrnku vody
¾ hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku kukuřičný škrob
0,5 hrnku drcené mrkve
3 středně velké cibule, nasekané
zelená cibulka (scalions) Moc se pomlouvám, přeložil jsem recept jak jsem ho dostal a neuvědomil si, že tohle schází.
Co s tím:
Maso obalte v kukuřičném škrobu. Zbývající přísady dejte do woku a dobře promíchejte. Přidejte maso a smažte až je to hotovo.
Protože wok nemám, dělám to v hluboké pánvi s hodně silným dnem.
Podáváme s rýží nebo rýžovými skleněnými nudlemi.
Ingredience:
¾ kg flank steak, to je ten z bříška kravičky, nakrájený na pruhy napříč vlákna
2 polévkové lžíce olivového oleje
0,5 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku, drcené
¾ hrnku sójové omáčky
¾ hrnku vody
¾ hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku kukuřičný škrob
0,5 hrnku drcené mrkve
3 středně velké cibule, nasekané
zelená cibulka (scalions) Moc se pomlouvám, přeložil jsem recept jak jsem ho dostal a neuvědomil si, že tohle schází.
Co s tím:
Maso obalte v kukuřičném škrobu. Zbývající přísady dejte do woku a dobře promíchejte. Přidejte maso a smažte až je to hotovo.
Protože wok nemám, dělám to v hluboké pánvi s hodně silným dnem.
Podáváme s rýží nebo rýžovými skleněnými nudlemi.