Žebírka s mangem a pomerančem

Žebírka s mangem a pomerančem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 srp 2012, 12:19

Žebírka trochu jinak

Připravte si:
1 kg vepřových žeber
100% tuk
citrónová tráva
3 stroužky česneku
ingwer (zázvor)
chilli paprička
jarní cibulka i s nati
2pl hnědého cukru
sůl
1dl suché cherry
2 pl světlá sójová omáčka
3 pomeranče ( z toho 1,5 na šťávu)
mango


z toho Marinada:
100% tuk
šťáva z 1,5 pomeranče
citrónová tráva
1 stroužek česneku
chilli paprička
ingwer (zázvor)
1dl suché cherry
2 pl světlá sójová omáčka
2pl hnědého cukru
sůl

Podáváme s rýží. Vynikající chuť směsi ostro sladce kyselé.
Přílohy
predehra.jpg
Citrónová tráva(u mě pouze sušená), česnek, ingwer,chilli paprička. Vše osmahneme na pánvi přidáme cukr, zkaramelizujeme a zalijem trochou cherry(já i
trochou vodky).Zapálíme.
predehra.jpg (170.61 KiB) Zobrazeno 5052 krát
marinovani.jpg
Vše dát do pevného igelitového sáčku s přidáním stavy z pomerančů a sojovky, sůl.
Marinujeme v hrnci z vodou za teploty 80-90°.
marinovani.jpg (194.91 KiB) Zobrazeno 5052 krát
uz se to vari.jpg
asi tak 1 hod.
uz se to vari.jpg (150.41 KiB) Zobrazeno 5052 krát
Ingwer,cesnek.jpg
Ve woku osmahneme.Předtím, na troše oleje prudce osmažíme maso. Vyjmeme a dáme stranou. Dáme ovoce, cibulku spolu s trochou marinády.
Ingwer,cesnek.jpg (198.07 KiB) Zobrazeno 5052 krát
uz se to wokuje.jpg
uz to voní
uz se to wokuje.jpg (295.89 KiB) Zobrazeno 5052 krát
Tellerbild.jpg
Dobrou chut
Tellerbild.jpg (295.09 KiB) Zobrazeno 5047 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

Příspěvekod Mánek » 12 srp 2012, 13:11

Hledám, dumám, co je ingwer? Že by zázvor?

Jinak to vypadá skvěle! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 srp 2012, 13:40

Jo zazvor, nechtelo se mi to hledat
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

Příspěvekod Stan » 12 srp 2012, 16:41

To já šel najisto do německého slovníku. :D
Skvělá žebírka jsem kdysi jedl v čínské provincii Guandong (Kanton). Řekl bych, že to bylo to nej, co mi tam chutnalo, protože na rozdíl od jiných provincií, mi kantonská kuchyně zrovna moc nejede. A skoro bych řekl, že to bylo marinováno v této marinádě! Každopádně to stojí za vyzkoušení. Díky za recept.
Stan
 

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 14 srp 2012, 09:12

Není zač Stane. Dalo by se i jinak. Napr. zmarinovat nechat ca. 24 hod. v sáčku. Slít marinádu převařit, schladit. A maso v páře ca. (nevyzkoušeno) 30 min. napařit. Dělám to s kachními prsy viz. http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=110&t=2122.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x