Mao Zedong bůček (hong shao rou)

Mao Zedong bůček (hong shao rou)

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 30 pro 2012, 11:42

Bůček z Mao's, Shaoshan

700 g bůčku i s kůži
6 pl oleje z burských oříšků
5 pl krystalového cukru
1 1/2 pl rýžového vína
1 1/2 Badyáníku pravého
3 sušené chili papričky
1 skořice celá
30 g čerstvého zázvoru v plátcích
světlá sójová omáčka
cukr
sůl
voda
nať z jarní cibulky na ozdobu

Bůček vložíme do hrnce s osolenou vodou (má být kompletně ponořen). Uvedeme do varu a ca. 4-5 min povaříme. Takto připravené maso vyjmeme, necháme zchladit. Zchlazené nakrájíme na větší kostky.
Olej vlijeme do woku, přidáme cukr a na malém plamínků zkaramelizujeme. Přebytečný olej slijeme, ponecháme jen tak polovinu. Maso v tomto s přidáním rýžového vína prudce opečeme až získá pěknou barvu.
Vlijeme vodu (nechte si vodu z povařeného masa, ale šum odstraňte) tak, aby bylo ponořené. K tomuto vložíme Badyáník, sušené chili papričky, skořici, zázvor, přivedeme do varu, ztlumíme plamen a necháme na menším plamenu pomalu asi tak 40 min. povařit.
Krátce před koncem zvětšíme plamen (šťávu zredukujeme tak, aby zůstala sirupovitá), vše dochutíme sójovou omáčkou, solí a trochou cukru.
V šálku s bílou rýží ozdobíme natí z cibule.

priprava.jpg
vše co potřebujem
priprava.jpg (90.19 KiB) Zobrazeno 3999 krát

wok.jpg
už se to vaří
wok.jpg (84.26 KiB) Zobrazeno 3999 krát

wok1.jpg
s vodou
wok1.jpg (87.6 KiB) Zobrazeno 3999 krát

v salku.jpg
mnam
v salku.jpg (73.63 KiB) Zobrazeno 3999 krát

sousto.jpg
mnam, mnam
sousto.jpg (59.26 KiB) Zobrazeno 3999 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Mao Zedong bůček (hong shao rou)

Příspěvekod Mirďa » 31 pro 2012, 10:34

Jak by řekla moje pětiletá dcera: TO JE ŽRÁDLO, TO JE ŽRÁDLO HP

Protože mi ježíšek nadělil konečně litinovou wok pánev, tak to jistě brzy vyzkouším!!!
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x