Korejské hovězí barbekju (Bulgogi)

Korejské hovězí barbekju (Bulgogi)

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 22:20

Korejské hovězí barbekju (Bulgogi)
Honza Hurych

1/2 kg hovězího, nakrájeného na jemné plátky či proužky
1/3 šálku sojové omáčky
1 lžíce cukru
2 zelené cibulky (s natí), nasekané na délku 1 cm
1 lžíce sezamového oleje (případně semínka, ale nemusí být)
na drobno nasekaný česnek, půl kávové lžičky
pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce vína na vaření (nebo sherry či vinný ocet)
zázvor, dle chuti

Smíchejte vše na marinádu v plastickém sáčku, přidejte maso (nakrájené na jemné plátky či proužky), uzavřete a nechte marinovat v ledničce nejméně dvě hodiny. Grilujte alespoň pět minut každou stranu (anebo podle chuti), ta samá marináda muže posloužit i na potírání. Na barbecue našeho typu je třeba přidat hustší mřížku, aby proužky masa nepropadly.

Maso se jídá s rýží, případně zabalené do zeleniny, nebo s různými zeleninovými saláty a často též fazolovou pastou (pro Korejce pálivou, což nedoporučuji).
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x