BBQ Corned Beef se zelím.
Tom Hurley
Maso:
3,75 l vody
2 lžíce nakládací směsi koření (DEKO)
2,25 - 2,75 kg (5 - 6 Lb) hovězího plecka
3 hrnky BBQ sauce
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s kořením a masem. Uveďte do varu, stáhněte plamen a zvolna vařte 45 minut. Pak vyndejte maso z hrnce, dejte na gril a grilujte asi 1 1/2 - 2 hodiny ze všech stran. Ke konci grilování můžete, ale nemusíte pomazat BBQ omáčkou.
VODU VE KTERÉ SE MASO VAŘILO NEVYLEJTE!!!
Zelí:
1 hlávka červeného zelí
1 hlávka bílého zelí
2 lžíce kachního sádla
1/2 hrnku balsamikového octa, nechte odpařit na polovinu
Kosher (krystalová) sůl a pepř
Zelí nakrájejte na nudličky a povařte asi 5 minut ve vodě, ve které se vařilo maso. Zceďte a vmíchejte kachní sádlo a ocet. Osolte, opepřete.
Brambory:
10 velikých brambor jako na pečení
1/8 másla
1 hrnek šlehačky
1/4 hrnku usekané petrželky
Kosher (krystalová) sůl a pepř
Brambory oloupejte a uvařte jako normálně. V hrnku rozpusťte máslo, přidejte šlehačku a povařte až to zhoustne. Přidejte petrželku. Maso nakrájejte na plátky, servírujte se zelím a bramborami, které na talíři zalijete rozpuštěným máslem se šlehačkou.
Servírujte s pivem, autor receptu doporučuje černé. A já při psaní a překládání dostal žízeň!!!!