Hovězí medailonky
Derrick Riches
4 hovězí steaky ze svíčkové, asi 2 cm silné.
Marináda:
1/4 hrnku limetkové šťávy
1/4 hrnku medu
3 lžíce oleje
2 lžíce jemně nakrájené cibule
2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce karí koření
Omáčka:
1/2 hrnku rozmixovaného manga
1/4 hrnku bílého vína
1/4 hrnku hovězího vývaru
1/4 hrnku usekané šalotky
2 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
1 lžíce cukru
Smíchejte všechny ingredience marinády a maso marinujte v plastikovém sáčku asi 30 minut v pokojové teplotě. Rozpusťte cukr ve vodě. Olej dejte do kastrolku, přidejte šalotku a 1 minutu za stálého míchaní zpěňte. Přidejte mango, víno, cukrovou vodu a vývar. Nechte přejít varem a ohřívejte na mírném ohni ještě 10 minut. Medailonky vyndejte z marinády a grilujte, asi 5 - 6 minut s každé strany.
Podávejte polité omáčkou.