New York steak na prkýnku, s grilovaným chřestem.
Rory Schepisi
3 prkýnka z nemořeného cedru, 5 - 10 mm silná, 25 x 12 cm velká (asi) Samozřejmě můžete použít třeba jabloň...)
2 lžíce olivového oleje
3 New York steaky (viz steakologie)
1 lžička Emerilovy esence (viz suché směsi)
3 lžíce bylinkového másla (viz přílohy/másla)
Rozehřejte gril na středně silnou teplotu.
Cedrová prkýnka postříkejte dobře vodou, ale nemáčejte je. Steaky potřete olejem a posypte esencí.
Steaky položte na prkýnka a s nimi na gril. Přiklopte a nechte prkýnka kouřit a udit steaky.
Steaky grilujte jak je máte rádi udělané, podávejte s kopečky bylinkového másla navrch a grilovaným chřestem.