Suroviny:
350 g hovězího srdce
2 PL olivový olej
pepř bílý mletý
súl
cuketa
paprička ostrá
Hovězí srdce jako minutka? Kdo by to byl řekl? Že to jde jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že je to nejen dobré, ale také šťavnaté a měkčí, než srdce dušené.
Postup
Srdce zevnitř vyčistíme, z té nejmasitější části uřízneme 3 – 4 plátky silné asi 13 mm. Z plátků seřízneme tenkým řezem svrchní blánu, která je tuhá, případně odřízneme i vnitřní povrch, je to tak krásnější, protože nám zůstane jen čisté a libové maso. Plátky osolíme a okořeníme bílým pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Maso i cuketu dáme do misky, zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli stát.
Pak rozpálíme suchou grilovací pánev na vysokou teplotu, vložíme maso i cukety. Maso grilujeme z každé strany 2 minuty, pak vyndáme na nahřátý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Mezitím dogrilujeme cukety. Plátky musí být na řezu růžové, při delší tepelné úpravě srdce zase ztvrdne!!!