Korejské grilované hovězí (Bulgogi) 2.

Sice jsem tento recept ještě nezkoušel, protože jsem jej objevil teprve před týdnem, ale vypadá natolik dobře, že jsem si jej zapsal. Na nějakou párty bude určitě fajn a myslím, že by se dalo použít i vepřové (viděl bych to na krkovici).
Suroviny:
500 g hovězího masa
na plátky nakrájená zelenina na gril - mrkev, cibule, pórek, lilek, dýně nebo brambor
Na marinádu:
3 cm zázvoru,
2 stroužky česneku,
1 lžíce sezamového oleje,
1/2 jablka,
4 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce chilli papriky,
1/2 lžičky pepře,
1/2 lžíce soli,
2 lžíce cukru
Příprava:
Z masa odstraníme případný tuk a blány a nakrájíme je přes vlákna na tenké plátky. Všechny suroviny na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vzniklou pastu vetřeme do plátků masa a necháme maso v marinádě odležet minimálně půl hodiny, raději déle. Položíme maso na horký rošt pokrytý alobalem, přikryjeme poklopem a grilujeme 10 minut. Poté maso otočíme a grilujeme z druhé strany. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo dušenou rýží.

Suroviny:
500 g hovězího masa
na plátky nakrájená zelenina na gril - mrkev, cibule, pórek, lilek, dýně nebo brambor
Na marinádu:
3 cm zázvoru,
2 stroužky česneku,
1 lžíce sezamového oleje,
1/2 jablka,
4 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce chilli papriky,
1/2 lžičky pepře,
1/2 lžíce soli,
2 lžíce cukru
Příprava:
Z masa odstraníme případný tuk a blány a nakrájíme je přes vlákna na tenké plátky. Všechny suroviny na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vzniklou pastu vetřeme do plátků masa a necháme maso v marinádě odležet minimálně půl hodiny, raději déle. Položíme maso na horký rošt pokrytý alobalem, přikryjeme poklopem a grilujeme 10 minut. Poté maso otočíme a grilujeme z druhé strany. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo dušenou rýží.
