Myslím, že by se na tento recept dal použít i plátek z krůtího prsa, i když to je možná trochu víc suché...
Suroviny:
800 g telecí kýty,
100 ml bílého vína,
2 ks větší jablko,
šťáva z 1 citronu,
máslo,
olej,
sůl
Příprava:
Silnější plátky telecí kýty lehce naklepeme klouby sevřené ruky, nařízneme na okrajích aby se nekroutily, pokapeme vínem, olejem a ochutíme solí. Přikryjeme fólií aby neoschly a dáme je do lednice odpočinout alespoň na jednu hodinu. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme tak, abychom dostali 4 plátky, cca 3 cm silné. Na pánvi rozehřejeme máslo se zbytkem vína a citronovou šťávou a plátky jablek chvíli podusíme z obou stran. Odleželé telecí řízky vložíme na rozehřátý gril a grilujeme z každé strany 4 minuty. Během grilování je potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s olejem. Podáváme s plátkem podušeného jablka, přelité výpekem z jablek.