Hovězí srdce na grilu

Hovězí srdce na grilu

Příspěvekod parles » 05 lis 2013, 11:34

Suroviny:
350 g hovězího srdce
2 PL olivový olej
pepř bílý mletý
súl
cuketa
paprička ostrá





Hovězí srdce jako minutka? Kdo by to byl řekl? Že to jde jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že je to nejen dobré, ale také šťavnaté a měkčí, než srdce dušené.


Postup


Srdce zevnitř vyčistíme, z té nejmasitější části uřízneme 3 – 4 plátky silné asi 13 mm. Z plátků seřízneme tenkým řezem svrchní blánu, která je tuhá, případně odřízneme i vnitřní povrch, je to tak krásnější, protože nám zůstane jen čisté a libové maso. Plátky osolíme a okořeníme bílým pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Maso i cuketu dáme do misky, zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli stát.
Pak rozpálíme suchou grilovací pánev na vysokou teplotu, vložíme maso i cukety. Maso grilujeme z každé strany 2 minuty, pak vyndáme na nahřátý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Mezitím dogrilujeme cukety. Plátky musí být na řezu růžové, při delší tepelné úpravě srdce zase ztvrdne!!!
005.JPG
005.JPG (126.11 KiB) Zobrazeno 8416 krát
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Hovězí srdce na grilu

Příspěvekod Mánek » 05 lis 2013, 12:54

Sakryš, to vypadá hodně dobře! Srdce můžu, tak jak zase koupím, hned to bude na pořadu dne! HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Hovězí srdce na grilu

Příspěvekod bocianka » 05 lis 2013, 13:04

Myslím, že to nejen vypadá, ale určitě to bude i dobrý.
bocianka
Grillman
 
Příspěvky: 132
Registrován: 05 lis 2010, 19:16
Bydliště: Kolín

Re: Hovězí srdce na grilu

Příspěvekod Mirďa » 05 lis 2013, 13:07

No ,to je teda výzva..... Srdce na grilu jsem ještě nedělal....
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Re: Hovězí srdce na grilu

Příspěvekod svato » 05 lis 2013, 23:09

priznávam sa, že som prekvapená, neviem, kedy sa mi podarí dostať k hovädziemu srdcu, ale veľmi ma to láka (aj psov, hovoria, že im stačí aj varené srdce bez dvoch plátkov z ľavej komory) :)
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35


Zpět na Hovězí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x