Roast beef na grilu

Roast beef na grilu

Příspěvekod drobek » 08 srp 2015, 16:56

Volně podle Mike.

Maso je "zadní bez kosti nebo plec", má velkou texturu, relativně levné a chutná výborně.
Maso musí být při pokojové teplotě.

Marináda - smíchejte v misce:
3 lžíce extra panenského olivového oleje
3 lžíce whisky
2 lžíce provensálského koření
4 stroužky rozdrcené česneku
2 lžičky dijonské hořčice
1 čajová lžička cayanského pepře
sůl a pepř podle chuti (hodně)

Smíchejte a dejte stranou.

Připravte gril: dejte misku s vodou uvnitř grilu, aby maso zůstalo vlhké. Zapněte gril na maximum, a jakmile dosáhne přibližně 300° C, opečte maso ze všech stran (2 až 3 minuty z každé strany), aby se uzavřelo.
Štětcem natřete marinádu na maso ze všech stran. NEUMÍSŤUJTE pečeni do přímého tepla.

Zapíchněte teploměr do pečeně, snižte teplotu grilu na 120°C, a zavřete gril.
Na každý kilogram masa počítejte asi 40 minut při 120°C.

Podle toho jak máte rádi maso propečené pečte dokud vnitřní teplota nedosáhne:
60° C středně propečené, maso má růžovou barvu uvnitř, šťáva je červená
70° C středně dobře, maso je světle růžové uvnitř, šťáva je hnědá
77° C dobře - well done, maso je hnědé, žádné stopy po růžové ani červené

Ale pamatujte, že pravý anglický roast beef je růžový uvnitř, a tak je nejlepší!
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Roast beef na grilu

Příspěvekod parles » 08 srp 2015, 23:45

Musí to být výborné, někdy by ch to chtěl ochutnat! Nicméně jsem si vždycky myslel, že plec je vepředu, tudíž to nemůže být zadní! Pamatujete si přeci- ruce na plece a poklusem v klus! No a vepřová plec se taky někdy prodává s lopatkou a ta je jen vepředu! Vůbec nechci školit, ale prostě tak ...
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Roast beef na grilu

Příspěvekod Mánek » 09 srp 2015, 06:25

Dnešní dělení masa je trochu podivné. Někdo vymyslel hovězí zadní z plece, i když je to stejná blbost jako to, že na výrobu Radegastu se používá nejkvalitnější moravský "žatecký chmel"...
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Roast beef na grilu

Příspěvekod drobek » 09 srp 2015, 09:39

Já to opravím, chybička se vloudila.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Roast beef na grilu

Příspěvekod Mánek » 09 srp 2015, 19:41

Drobečku, to je smutná pravda, to není tvoje chyba! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Další

Zpět na Hovězí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x