Marinovaná a grilovaná roštěná
Mistr kuchař Emeril Lagasse
1,1 kg (2 1/2 pound) roštěné, London Broil, nebo i kližky (viz steakologie)
1/4 hrnku červeného vinného octa
1/4 hrnku suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce worcesthire sauce
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce Kreolské hořčice, nebo kremžské, nebo jiné hrubozrnné
1 lžíce Emerilovy Esence (viz suché směsi)
1 lžička hrubě mletého pepře
4 stroužky česneku, rozmačkané
Emerilova Domácí Steaková omáčka (viz sauce)
Maso dejte do plastikového pytle, máte-li ziplog bude to přímo výborné.
Smíchejte ocet, víno, olej, worcesthire, sojovou omáčku, hořčici, esenci, sůl, pepř a česnek. Vše nalijte na maso a marinujte v lednici 24 hodin, nejméně však 6. Maso vyndejte z marinády, osušte a grilujte jak to máte rádi. Když je hotov, nechte ještě aspoň 5 minut odpočinout před krájením.
Nakrájejte na plátky a podávejte se steakovou omáčkou.