Grilovaná svíčková s kolečky papriky a máslem Maitre d'Hotel
Mistr kuchař Emeril Lagasse
1 hrnek olivového oleje
2 lžíce Emeril Essence (viz suché směsi)
4 (30-35 dkg, 12-14 oz) svíčkových řezů
2 velké zelené papriky, nakrájené na kolečka asi 5 - 7 mm silná, bez zrníček a toho bílého
2 hrnky mouky
2 vejce
1/2 hrnku mléka
olej na smažení
máslo Maitre d'Hotel (viz přílohy/másla)
usekaná petrželka na ozdobení
V misce smíchejte olej a Esenci. Steaky dejte na pekáček nebo tak a směs do nich dobře vetřete z obou stran. Nechte aspoň hodinu odležet.
Steaky grilujte po obou stranách jak je máte rádi.
V hlubokém talíři smíchejte mouku s dvěma lžícemi Esence, ve druhém rozkvedlejte vejce jako na obalování řízků. Rozpalte olej na smažení, pokud máte fritovací hrnec tak teď je ta pravá chvíle na použití. Kolečka papriky "namočte" do mouky, pak do vajec a znovu do mouky. Oklepejte přebytky a smažte do zlatohněda, 2 - 3 minuty. Vyndejte a okořeňte lehce Esencí.
Na talíř dejte steak, na něj kolečka osmažených paprik a plátek, asi 2 lžíce, másla Maitre d'Hotel. Posypte petrželkou a servírujte.