Roštěnky na grilu s kořeněným máslem
4 roštěnky
olej
2 stroužky česneku
60 g másla
2 Ižíce citrónové šťávy
1 Ižička sójové omáčky
1 Ižička worcestrové omáčky
mletý pepř, sůl
Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, pokapeme olejem, posypeme jedním rozetřeným stroužkem česneku a necháme v misce 1 - 4 hodiny odležet. Máslo rozehřejeme, přidáme rozdrcený česnek a dusíme 1 minutu. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme horkým máslem s česnekem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme máslem s česnekem a grilujeme stejnou dobu.
Do zbylého másla přidáme citrónovou šťávu, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, pepř, sůl a za stálého míchání prohřejeme k varu. Měkké roštěnky přeložíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a podáváme.