Sekaná s houbami
Complete Gas Barbecue Cookbook, od Jo-Anne Bennet
1 kg mletého hovězího
1 menší cibule, jemně usekaná
2 vejce
1 hrnek strouhanky
2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1 lžička drceného tymiánu
1/2 hrnku zakysané šlehačky
1 hrnek kečupu
1 hrnek hub, nakrájených
V míse vše smíchejte, dejte do aluminiové misky na pečení, nebo ji vyrobte z dvojitého alobalu. Grilujte či pečte až je to hotovo.
Má poznámka. Tohle, až na tu šlehačku a houby je sekaná, jak se v Americe dělá. Výhradně z hovězího, nikoli ze směsi jak je doma zvykem. Protože tím pádem schází sádlo z vepřového vypečené, dohání se chybějící "vlhkost" a chuť kečupem, či rajským protlakem. Přitom se vše peče v misce či pekáčku, kdybyste vytvořili klasickou šišku, rozlije se to do nevábného lívance.