Stránka 1 z 1

Carne Asada 2.

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 22:58
od drobek
Carne Asada 2.
National Catleman's Beef Association

Tradičně se Carne Asada připravuje z hovězího nebo skopového.

90dkg masa z plecka, to u hovězího, pro skopové bude lepší vzít kýtu, nakrájené našikmo přes vlákno na půl cm silné plátky
2 lžíce čerstvé šťávy z limetek
6 moučných tortill, tedy ne kukuřičných
1/2 hrnku hrubě strouhaného sýra, originál receptu žádá směs Monterrey Jack a Colby
Čerstvá salsa, hned několik receptů je v oddělení příloh.

Tortilly zabalte do alobalu.
Maso vcelku pokapáte limetkovou šťávou, vetřete do povrchu. Nechte odpočinout asi 2 hodiny v lednici. Grilujte zvolna na vnitřní teplotu 70°C (160°F), během grilování pootočte a pak obraťte. Asi 5 minut před koncem dejte balíček s tortillami na gril ohřát.
Hotové maso sundejte, nechte 10 minut alobalem přikryté odpočinout, ona pak při krájení nevyteče šťáva. Nakrájejte napříč zrna na tenké plátky, poskládejte na alobal, nejlépe dvojitý, nebo na kovovou servírovací misku. Zasypte sýrem a dejte ještě prohřát, aby se sýr rozpustil.
Podávejte se salsou a tortillami, pokud k tomu uvaříte ještě fazole a rýži, a přidáte quacamole, je to tradiční mexické jídlo. (vše je v sekci příloh).