Mletý hovězí steak
Mánek
Na steak z mletého hovězího můžeme s úspěchem použít i méně kvalitní maso, než je pravá svíčková. Díky rozmělnění se lépe spojí s kořením a tolik nehrozí nebezpečí ztuhnutí masa při přepečení. Steaky z mletého masa grilujeme nejlépe na grilovací misce, grilovací pánvi nebo na kameni či plechu, protože při použití grilovací mřížky hrozí propadnutí masa do ohniště.
700 g mletého hovězího masa,
1 lžička worchersterské omáčky,
1 chilli paprička,
1 lžíce hořčice,
mletý pepř,
2 vejce,
sůl
olej na potření grilovací pánve
Příprava:
Mleté maso smícháme s na jemno usekanou chilli papričkou zbavenou semínek, hořčicí a vejci. Okořeníme solí a pepřem podle chuti a namočenýma rukama vytvarujeme oválné steaky.
Rozehřejeme na vysokou teplotu grilovací pánev, lehce ji potřeme olejem a steaky grilujeme 3 až 5 minut z každé strany.
Doba grilování záleží na tloušťce steaku a na požadovaném stupni propečení.
Podáváme s bramborovým pyré, nebo vařenými či pečenými brambory.
manek.bloguje.cz