Jako u činana, křupavá kachní prsa
350g kachních prsou
olej na peceni prsou ca. 300 ml
marináda:
2 Pl světle nebo tmavé sójové omáčky
2 Pl sezamového oleje
1/2 čl čínského koření 5 v jednom viewtopic.php?f=118&t=2215
Zelenina:
jarní cibulka
paprika
1x česnek čínský
čínské zelí
Sladká chilli omáčka viewtopic.php?f=115&t=2123
Kačení prsa naložíme na 1 hod. do marinády
Pak je vyjmeme osušíme zahřejem vodu a vložíme na pařaček na 20 min. Následně odložíme v tepla. Nakrájíme papriku, čínské zelí na proužky, česnek, cibulku na větší kousky. Ve Woku na troše oleje orestujeme a zalijeme šťávou.
Do druhé Wokove pánve dáme dostatečně oleje a opečeme zprudka námi připravené maso (stačí 3-4 min. jedna strana) prvně kůži dolů. Nakrájíme a dáme na talíř spolu se zeleninou.
Přílohou mi byla jasmínová ryze s Himálaje.
Mužů říct, že jsem nepoznal rozdíl k čínské křupavé kachně kterou kupují u čínana
.