Kuřátko s kokosovým mlékem
Napsal: 07 led 2012, 20:09
Exotické kuřecí maso
1/2 kg kuřecích prsíček
2 pl Ketjap Manis nebo světlou sójovou omáčku viewtopic.php?f=113&t=1385
50 ml oleje z burských oříšků
2 pl zelené curry pasty viewtopic.php?f=113&t=1384
3 mrkve
150g čínského zelí
1 paprika
15 g černých fermentovanych čínských fazolí
200ml kokosového mléka
Prsíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme s Ketjap Manis necháme 2 hod. marinovat. Černé fazole dáme do koflíčku studené vody po 15 min. vodu odlejeme a fazole rozmačkáme vidličkou. Na woku s přidáním oleje prudce osmažíme maso.
Pak je vyndáme a dáme do zůstalého oleje curry pastu trochu orestujem spolu s černými fazolemi. Přidáme mrkev, papriku a a chvilku později i čínské zelí. Vše má zůstat pěkně křupkave. Nakonec zalejeme kokosovým mlékem necháme sevřít a přidáme předem udělané maso.
Podáváme s Thai jasmínovou ryzí.
1/2 kg kuřecích prsíček
2 pl Ketjap Manis nebo světlou sójovou omáčku viewtopic.php?f=113&t=1385
50 ml oleje z burských oříšků
2 pl zelené curry pasty viewtopic.php?f=113&t=1384
3 mrkve
150g čínského zelí
1 paprika
15 g černých fermentovanych čínských fazolí
200ml kokosového mléka
Prsíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme s Ketjap Manis necháme 2 hod. marinovat. Černé fazole dáme do koflíčku studené vody po 15 min. vodu odlejeme a fazole rozmačkáme vidličkou. Na woku s přidáním oleje prudce osmažíme maso.
Pak je vyndáme a dáme do zůstalého oleje curry pastu trochu orestujem spolu s černými fazolemi. Přidáme mrkev, papriku a a chvilku později i čínské zelí. Vše má zůstat pěkně křupkave. Nakonec zalejeme kokosovým mlékem necháme sevřít a přidáme předem udělané maso.
Podáváme s Thai jasmínovou ryzí.