Steak je svůdně jednoduché jídlo,

Popis steaků a odkud jsou, zároveň základní moudra o přípravě.

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

Příspěvekod Mánek » 10 bře 2012, 12:59

Dag, i miska je chlap. :D
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

Příspěvekod drobek » 10 bře 2012, 18:26

Právě tak dělám, vakuovačku mám doma. Do vakua s tím, aby tomu nemohl vzduch. Když není, co takhle plastiková folie? Nezkoušel jsem to takhle na mase, ale když se pořádně zabalí a vytlačí vzduch, mohlo by to pomoci.
Co do velikosti, ono ani tak nezáleží na váze, ale na tloušťce steaku. Já považuju minimum 2 cm za ideální, když je slabší propeče se do hloubky moc rychle, je to skoro neuhlídatelné.
Švejk zřejmě kupuje maso ve větším množství, proto jde část do mrazáku. Já to totiž dělám taky tak. A když je v akci, koupím hromadu. Zrovna teď mám v mrazáku asi 3 kg hovězího na pečeni a prsa bez kůže a kostí z šesti kuřat. Za poloviční cenu - no nekup to :lol: HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 16 kvě 2015, 13:21

Jeste jedna fotka z drivejska.

Roastbeef.jpg
chut mam jeste na jazyku.
Roastbeef.jpg (84.17 KiB) Zobrazeno 3934 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Předchozí

Zpět na Úvod

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x