Zdravím,
trošku jsem váhal jestli mám zde mezi mistry grilu dát svůj příspěvek, hlavně když to je spíše taková těžká rychlovka ze sobotního podvečera, kdy mně kolega překvapil návštěvou a musel jsem zachránit svou grilovací čest. U toho jsme se právě bavili o fóru a řikal jsem jaká je to studnice grilovacího moudra tady a tak jsem si říkal že udělám dvě tři fotky a dám to tu. Tudíž to berte s rezervou, byl podvečer, světla již málo a foceno mobilem, tudíž kvalita fotek nevalná, ovšem chuťový výsledek byl velmi chválen, takže jsem se zachránil.
Dělal jsem vepřovou krkovičku kdy jsem na ochucení použil hotové koření Steven Raichlen a to na jeden plátek koření Gaucho a na druhý plátek koření Kansas City. Gaucho je poměrně hodně pikantní s na hrubo nasekanými chili paprikami, naopak Kansas City je paprikové, lehce zakouřené avšak jemně pikantní. Upřímně malé děti mezi tím nedělaly rozdíl a zvládly i pikantní omáčku California Rancher, kterou se chtělo ochutnat. Každý strávník tudíž dostal jeden + jeden kousek. Celou várku jsem vždy sprutka zatáhl nad rozpáleným uhlím a poté přesunul mimo uhlí k nepřímému grilování. Přidal jsem dřevěné štěpky Hickory a zaudil. Po cca 15 minutách sundáno z roštu a šlo se zamastit si prsty a hub.. (pusu) .
Výsledek posuďte sami, nato že to byl blesk z čistého nebe, tak to byla bašta a spokojenost náramná. Pro ty z Vás co mají pocit že je to poněkud připálené a černé, nenechte se mýlit, kouřil jsem hodně a Kansas City je samo o sobě tmavé. I rychlovka se dá udělat dobře i když není z čerstvých bylinek a kvalitní koření má svou sílu a chuť. K tomu studené pivečko a poseděli jsme do půlnoci.