Žebírka v troubě a pak na grilu
Žebírka
mrkev, petržel, cibule
bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl
Barbecue sauce (viz sauce/barbecue sauce)
V pekáči na troše oleje osmahneme pláty žebírek po obou stranách. Vyjmeme a v témže tuku osmahneme kořenovou zeleninu a zalijeme dostatečným množstvím vody, aby žebírka byla zakryta a přivedeme do varu. Odstavíme s ohně a vrátíme žebírka do pekáče. Přikryjeme víkem či alobalem a dusíme ve středně teplé troubě při 150°C do měkka, ale aby se žebírka nerozpadala.
Kleštěmi vyndáme z pekáče a ještě teplé pomažeme ze všech stran barbecue omáčkou. Naklademe do nekovové nádoby a zakryjeme plastem (alobal by kyselinou v omáčce pustil chuť). Necháme odležet přes noc v lednici.
Druhý den před podáváním žebírka opečeme na grilu.
Podáváme s kukuřicí vařenou s mlékem a máslem a zapečenými fazolemi.