Grilované nadívané kotlety
Podle Emerila Lagasse
4 aspoň 2 cm silné kotlety.
Nádivka:
1 bílá veka
1/8 másla
1 cibule, na jemno nasekaná
1 paprika, taky na jemno
1 stonek celeru, na jemno
2 hrnky hub, na jemno nakrájených
1 ušlehané vejce
1 1/2 hrnku kuřecího vývaru, ale může být jakýkoli, konečně i voda je dobrá
2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
Esence (viz suché směsi)
sůl a pepř podle chuti.
Nejdřív udělejte v kotletách kapsy pro nádivku, posolte a popepřete a posypte Esencí podle Emerila.
Na másle zpěňte cibulku, přidejte ostatní nakrájené přísady (krom petrželky) a duste do měkka. Přidejte veku nakrájenou na kousky, vejce, petrželku a vývar. Udělejte z toho nádivku, naplňte kapsy v kotletách a grilujte 10-15 minut po každé straně.