1 1/4 - 1 1/2 kg vepřového bez kosti, vcelku
2/3 hrnku hořčice
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku octa
1/4 hrnku vody
1 lžíce sojové omáčky
1/2 až 1 lžička sušeného česnekového prášku
1/2 lžičky nějaké pálivé omáčky (ne Tabasco)
Smíchejte vše, i s masem a nechte marinovat přes noc.
Hodinu před grilováním namočte asi 3 hrnky odštěpků z některého voňavého dřeva do vody, aby nasáklo a neshořelo, chceme aby to v grilu hezky kouřilo. Grilujte zvolna, na hodně mírném ohni, asi 1,5 - 2 hodiny, za občasného mazání marinádou během prvních 15 - 20 minut. Zbytek marinády svařte, bude z toho omáčka na potom.
Až je to hotovo nechte 15 minut odpočinout a pak nakrájejte na plátky pak zalijte omáčkou.