Grilované vepřové v bylinkách naložené
1,25 - 1,75 kg vepřové pečeně bez kosti
4 litry vody
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku soli
10 celých pepřů
5 jalovčinek
5 bobkových listů
2 lžíce fenyklového semínka
1 cup míchaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj...)
slupka z jednoho pomeranče
Ve větším hrnci smíchejte vše krom masa . Převařte, nechte vychladnout. Maso dejte do většího ziplog sacku, zalijte marinádou a dejte do lednice na 2 - 3 dny. Maso vyndejte z marinády a grilujte na nepřímém ohni, až je teplota uvnitř masa 68°C (155°F). Sundejte s grilu a nechte 10 minut před krájením odpočinout.
Nepřímý oheň je takový, kdy se griluje pod poklopem a oheň není přímo pod masem. Napodobujeme tedy pečení v troubě, pokud jde o teplo, ovšem maso získá "chuť " ohně.