Grilované vepřové kapsy po italsku
4 silné ( 2 - 2,5 cm) kotlety bez kosti
8 čerstvých listů bazalky
5 dkg jemně nakrájeného peperoni salámu
5 dkg šunky
5 dkg nakrájeného provoloňského sýra
krystalická sůl (mořská nebo košer)
8 čerstvých listů šalvěje
2 lžíce oleje
Nařízněte hlubokou kapsu do masa, naplňte bazalkou, salámem, šunkou a sýrem, sepněte dvěma naolejovanými párátky.
Osolte a opepřete maso, a položte na sebe, proložené šalvějí a pokapané olejem, který dobře prsty vetřete.
Rozpalte gril na vysokou teplotu, (ruku 10 cm nad grilem udržíte 3 - 4 vteřiny).
Očistěte gril, naolejujte. Maso položte nad gril a grilujte přikryté asi 4 - 7 minut na každé straně, v polovině doby pootočte, aby se udělala hezká mřížka. Maso má mít uvnitř asi 70°C.
Sundejte s grilu a nechte asi 3 - 5 minut odpočinout, vyjměte párátka a servírujte.