Pražská uzená kýta v medu a chilli

Pražská uzená kýta v medu a chilli

Příspěvekod Mánek » 01 črc 2013, 09:34

Netradičně upravené maso, kde se snoubí sladko-slané chutě s příjemnou pálivostí po chilli a vůní kopru, skvěle doprovází grilovaný česnek zapečený s tymiánovým máslem.

Suroviny:
4 silnější plátky uzené kýty s kůží
100 ml černého piva
4 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
1−2 chilli papričky
hrst sekaného kopru

Grilovaný česnek s tymiánovým máslem:
4 palice česneku
100 g másla
2 snítky tymiánu
4 ančovičky
1 lžíce kaparů
2 lžíce strouhanky
mletý pepř
sůl

Příprava:
Z piva, medu, oleje, najemno krájeného chilli a sekaného kopru vymícháme hustší emulzi, do níž vložíme plátky šunky. Emulze by měla maso pěkně obalit, neměla by stékat. Na pomaštěném grilu plátky šunky ugrilujeme dozlatova.

Paličky česneku rozkrojíme příčně napůl. Máslo smícháme se sekaným tymiánem, ančovičkami, kapary, strouhankou, pepřem a solí. Touto směsí pokryjeme česnek na řezu a na grilu zapečeme.

Zdroj: Pražská uzená kýta v medu a chilli; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/1008 ... ecept=1107

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x