Suroviny:500 g vepřová játra,
6 plátků slanina anglická,
3 - 5 větších brambor,
1 stroužek česneku,
worcester,
sůl,
pepř
olej na smažení
Tatarská omáčka:200 ml oleje,
1 celé vejce,
1 lžíce hořčice,
1 lžička cukru,
1 lžička citronové šťávy nebo octa,
pepř,
sůl,
1 maličká sladkokyselá okurka (cornichon),
1 stroužek česneku,
špetka pálivé papriky nebo kousek chilli,
1/2 menší cibule
Popis přípravy:Játra očistíme, brambory ve slupce uvaříme do poloměkka . Brambory oloupeme, stroužek česneku si oloupeme, brambory nakrájíme na silnější plátky a játra opepříme. Na sporák dáme dvě pánve, jednu s olejem a jednu suchou. Suchou po rozehřátí potíráme stroužkem česneku, dokud nezačne na pánvi hnědnout (česnek nezhořkne!). Jen jím vytřeme pánev a vyhodíme jej. Na suchou pánev dáme opéct slaninu a mezitím na druhé pánvi opékáme brambory. Opečenou slaninu odložíme bokem na talířek, do pánve po opečené slanině přidáme trochu oleje a vložíme játra. Nejdříve je prudce opečeme z obou stran, pak zmírníme plamen a dopečeme. Když si do největšího kousku trochu píchneme a nevytéká krev, přidáme slaninu, lehounce zastříkneme Worcesterem a můžeme osolit. Na talíř dáme játra a slaninu, obložíme bramborami, lehce podlijeme šťávou a přelijeme tatarkou.
Tatarská omáčka:
Okurku, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny najednou dáme do vyšší a užší nádoby, a tyčovým mixérem pěkně odspodu, na plné otáčky, vytahujeme a mixujeme, dokud není omáčka hezky hladká a hustá.