Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

Příspěvekod Mánek » 16 kvě 2011, 10:25

Hezký recept na grilovanou krkovici představili ve svém pořadu "Kluci v akci". Recept je převzat ze stránek pořadu a díl nazvaný "Jarní grilování" je možno shlédnout zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1008 ... kci/video/

Suroviny:
Zauzená krkovice:
2 kg krkovice
mletý pepř
sůl
rozmarýn
olivový olej
bukové hobliny

Ryzlinkové zelí:
1 kg kysaného zelí
1 kg brambor
200 g špeku
bobkový list
nové koření
bílé víno (Ryzlink rýnský)

Popis přípravy:
Zauzená krkovice:
Bukové hobliny namočíme do studené vody. Před použitím hobliny z vody vyjmeme a vložíme na rozžhavené uhlí, které jsme hrnuli ke stranám grilu. Krkovici rozkrojíme podélně napůl, osolíme, opepříme a svážeme do pěkných válečků. V hmoždíři rozdrtíme rozmarýn v olivovém oleji. Směsí maso potřeme a dobře ji do masa vpracujeme. Válečky masa vložíme na střed roštu a pečeme zaklopené 45-60 minut. Podáváme se zelím, které do grilu vkládáme současně s masem.

Ryzlinkové zelí:
Do grilovací misky vložíme ke stranám oškrábané brambory (nové neškrábeme; větší pokrájíme), do středu zelí, vše poklademe na kostičky nakrájenou slaninou, podlijeme vínem, uzavřeme alobalem a vložíme do grilu, pečeme asi 45 minut.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

Příspěvekod j3david » 28 srp 2014, 10:33

Tak další vyzkoušený recept. Udělal jsem to přesně podle napsaného. Taky díky novému teploměru (díky Mirďo) to dopadlo neuvěřitelně dpobře. Masa bylo mírně moc, ale i po vychlazení na druhý den po studenu krájeno na plátky ... no vrchol blaha. Brambory připravované spolu se zelím, podlité vínem - no to je úžasný nápad, příloha je vhodná i k jiným grilovačkám.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

Příspěvekod Mirďa » 28 srp 2014, 19:27

Věřím že to muselo být žrádýlko.... No hlavně to zelí s vínem, to asi zkusím ke grilovaným kachním prsům na které se chystám po návratu z dovolené....

Jardo, fajn že teploměr splnil co se od něj čekalo....
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín


Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x