Steak z vepřové pečeně s pikantní omáčkou
Napsal: 18 pro 2011, 22:09
Blbější název mně nenapadl, ale tohle celkem vystihuje podstatu receptu, který jsem vymýšlel za pochodu. Prostě hlad je NEJLEPŠÍ kuchař!!!
Ingredience:
4 plátky vepřové pečeně cca 3 cm vysoké,
slunečnicový olej,
čerstvě mletá směs pepřů,
sůl
Omáčka:
4 lžíce smetany ke šlehání,
šťáva z ½ citronu,
šťáva z ½ pomeranče,
1 lžíce kremžské hořčice
Příloha:
osmažený chléb
Popis přípravy:
Plátky masa potřeme olejem a okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme suchou pánev a pečeme na ní plátky masa z každé strany cca 4 minuty. Hotové maso vyjmeme z pánve a odložíme odpočinout na kuchyňské prkénko. Do pánve přilijeme šťávu z citronu a pomeranče, uvolníme a rozmícháme přípeček, přilijeme smetanu a přidáme hořčici. Rozmícháme a provaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na druhé pánvi na troše oleje osmažíme chléb. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s topinkami.
Vypadá to, že nejlepší nápady dostávám poslední dobou už i přes den. Předtím? Pouze mezi třetí a čtvrtou nad ránem!
Ingredience:
4 plátky vepřové pečeně cca 3 cm vysoké,
slunečnicový olej,
čerstvě mletá směs pepřů,
sůl
Omáčka:
4 lžíce smetany ke šlehání,
šťáva z ½ citronu,
šťáva z ½ pomeranče,
1 lžíce kremžské hořčice
Příloha:
osmažený chléb
Popis přípravy:
Plátky masa potřeme olejem a okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme suchou pánev a pečeme na ní plátky masa z každé strany cca 4 minuty. Hotové maso vyjmeme z pánve a odložíme odpočinout na kuchyňské prkénko. Do pánve přilijeme šťávu z citronu a pomeranče, uvolníme a rozmícháme přípeček, přilijeme smetanu a přidáme hořčici. Rozmícháme a provaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na druhé pánvi na troše oleje osmažíme chléb. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s topinkami.
Vypadá to, že nejlepší nápady dostávám poslední dobou už i přes den. Předtím? Pouze mezi třetí a čtvrtou nad ránem!