Žebírka marinovaná v jablečném octu
Suroviny:
2 hrnky jablečného octa
1/4 hrnku jemně usekané šalotky
1 lžíce usekaných jalapeňo papriček, bez semínek! (Nic proti feferonkám, ono to vyjde nastejno)
1/4 hrnku kečupu
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hnědého cukru
1/4 lžičky krystalové (košer) soli
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Postup:
Všechno to smíchejte, uveďte do varu a vařte, až je toho jen asi jeden hrnek.
Žebírka, 2-3 pláty zvolna, 1 1/2 až 2 hodiny grilujte, až je maso měkké. Přitom často mažte připravenou omáčkou, posledních asi 10 minut už ne.
Sundejte s grilu a nechte před podáváním 5 minut odležet.