Zauzená vepřová krkovička - narychlo
Napsal: 24 črc 2012, 14:04
Zdravím,
trošku jsem váhal jestli mám zde mezi mistry grilu dát svůj příspěvek, hlavně když to je spíše taková těžká rychlovka ze sobotního podvečera, kdy mně kolega překvapil návštěvou a musel jsem zachránit svou grilovací čest. U toho jsme se právě bavili o fóru a řikal jsem jaká je to studnice grilovacího moudra tady a tak jsem si říkal že udělám dvě tři fotky a dám to tu. Tudíž to berte s rezervou, byl podvečer, světla již málo a foceno mobilem, tudíž kvalita fotek nevalná, ovšem chuťový výsledek byl velmi chválen, takže jsem se zachránil.
Dělal jsem vepřovou krkovičku kdy jsem na ochucení použil hotové koření Steven Raichlen a to na jeden plátek koření Gaucho a na druhý plátek koření Kansas City. Gaucho je poměrně hodně pikantní s na hrubo nasekanými chili paprikami, naopak Kansas City je paprikové, lehce zakouřené avšak jemně pikantní. Upřímně malé děti mezi tím nedělaly rozdíl a zvládly i pikantní omáčku California Rancher, kterou se chtělo ochutnat. Každý strávník tudíž dostal jeden + jeden kousek. Celou várku jsem vždy sprutka zatáhl nad rozpáleným uhlím a poté přesunul mimo uhlí k nepřímému grilování. Přidal jsem dřevěné štěpky Hickory a zaudil. Po cca 15 minutách sundáno z roštu a šlo se zamastit si prsty a hub.. (pusu) .
Výsledek posuďte sami, nato že to byl blesk z čistého nebe, tak to byla bašta a spokojenost náramná. Pro ty z Vás co mají pocit že je to poněkud připálené a černé, nenechte se mýlit, kouřil jsem hodně a Kansas City je samo o sobě tmavé. I rychlovka se dá udělat dobře i když není z čerstvých bylinek a kvalitní koření má svou sílu a chuť. K tomu studené pivečko a poseděli jsme do půlnoci.
trošku jsem váhal jestli mám zde mezi mistry grilu dát svůj příspěvek, hlavně když to je spíše taková těžká rychlovka ze sobotního podvečera, kdy mně kolega překvapil návštěvou a musel jsem zachránit svou grilovací čest. U toho jsme se právě bavili o fóru a řikal jsem jaká je to studnice grilovacího moudra tady a tak jsem si říkal že udělám dvě tři fotky a dám to tu. Tudíž to berte s rezervou, byl podvečer, světla již málo a foceno mobilem, tudíž kvalita fotek nevalná, ovšem chuťový výsledek byl velmi chválen, takže jsem se zachránil.
Dělal jsem vepřovou krkovičku kdy jsem na ochucení použil hotové koření Steven Raichlen a to na jeden plátek koření Gaucho a na druhý plátek koření Kansas City. Gaucho je poměrně hodně pikantní s na hrubo nasekanými chili paprikami, naopak Kansas City je paprikové, lehce zakouřené avšak jemně pikantní. Upřímně malé děti mezi tím nedělaly rozdíl a zvládly i pikantní omáčku California Rancher, kterou se chtělo ochutnat. Každý strávník tudíž dostal jeden + jeden kousek. Celou várku jsem vždy sprutka zatáhl nad rozpáleným uhlím a poté přesunul mimo uhlí k nepřímému grilování. Přidal jsem dřevěné štěpky Hickory a zaudil. Po cca 15 minutách sundáno z roštu a šlo se zamastit si prsty a hub.. (pusu) .
Výsledek posuďte sami, nato že to byl blesk z čistého nebe, tak to byla bašta a spokojenost náramná. Pro ty z Vás co mají pocit že je to poněkud připálené a černé, nenechte se mýlit, kouřil jsem hodně a Kansas City je samo o sobě tmavé. I rychlovka se dá udělat dobře i když není z čerstvých bylinek a kvalitní koření má svou sílu a chuť. K tomu studené pivečko a poseděli jsme do půlnoci.