Roláda z vepřového karé.
Napsal: 03 čer 2017, 12:25
Úspěšně zrealizováno a sežráno.
Suroviny:
cca 1 ks vepřové pečeně (karé)
10 - 15 dkg anglické slaniny
10 - 15 dkg plátkového sýra, asi by byl nejlepší čedar, ale ten jsem neměl, tak běžný tuzemský "eidam"
Hrubozrnná hořcice
Asi 1 lžička nakládaného zeleného pepře
Bylinky ze zahrádky
Provázek!! - důležitý pro výslednou chuť
Q omáčka na potírání
trocha piva na podlití - zbude dost i na dopití.
Vepřové karé rozřezat spirálovitě tak aby vzniknul plát o síle asi 1 cm, trochu posilit a malinko naklepat.
Potřít hrubozrnnou hořcicí, na to vrstvu plátků anglické slaniny, jeden plátek vedle druhého, na to vrstvu plátkového sýra, na to kuličky zeleného pepře náhodně rozmístit, bylinky ze zahrádky, já jsem zvolil tymián a dobromysl, ale asi každý podle vlasních preferencí.
Srolovat, sešněrovat provázkem, zavinout do folie, stáhnout, umístit do ledničky a přes noc ignorovat
Na grilu nejdříve krátce zatáhnout na mřížce při co nejvyšší teplotě (samozřejmě vybaleno z folie), potom umístit na Al misku, teplotu snížit na 160 st.C, malinko podlít pivem a trochou oleje, a asi hodinu péct přikryté alobalem. Po hodině odkrýt, opět trochu piva, pokud už nezbylo z prvního podlití, nutno otevřít další a asi tak další hodinu grilovat odkryté, nakonec potírat Q omáčkou. V závěru jsem přidával třešňové udicí lupínky, psi i sousedů se začali hlasitě projevovat. Péct do dosažení teploty uprostřed 91st.C. Mi to trvalo další hodinu.
Podáváno se salátem Tabouleh (studený kuskus s okurkou a rajčetem na kostičky)
Omlouvám se za neostrý snímek, nějak jsem nedokázal udělat něco lepšího a tato chvíle se už nevrátí. Některé zážitky jsou hold neopakovatelné
Suroviny:
cca 1 ks vepřové pečeně (karé)
10 - 15 dkg anglické slaniny
10 - 15 dkg plátkového sýra, asi by byl nejlepší čedar, ale ten jsem neměl, tak běžný tuzemský "eidam"
Hrubozrnná hořcice
Asi 1 lžička nakládaného zeleného pepře
Bylinky ze zahrádky
Provázek!! - důležitý pro výslednou chuť
Q omáčka na potírání
trocha piva na podlití - zbude dost i na dopití.
Vepřové karé rozřezat spirálovitě tak aby vzniknul plát o síle asi 1 cm, trochu posilit a malinko naklepat.
Potřít hrubozrnnou hořcicí, na to vrstvu plátků anglické slaniny, jeden plátek vedle druhého, na to vrstvu plátkového sýra, na to kuličky zeleného pepře náhodně rozmístit, bylinky ze zahrádky, já jsem zvolil tymián a dobromysl, ale asi každý podle vlasních preferencí.
Srolovat, sešněrovat provázkem, zavinout do folie, stáhnout, umístit do ledničky a přes noc ignorovat
Na grilu nejdříve krátce zatáhnout na mřížce při co nejvyšší teplotě (samozřejmě vybaleno z folie), potom umístit na Al misku, teplotu snížit na 160 st.C, malinko podlít pivem a trochou oleje, a asi hodinu péct přikryté alobalem. Po hodině odkrýt, opět trochu piva, pokud už nezbylo z prvního podlití, nutno otevřít další a asi tak další hodinu grilovat odkryté, nakonec potírat Q omáčkou. V závěru jsem přidával třešňové udicí lupínky, psi i sousedů se začali hlasitě projevovat. Péct do dosažení teploty uprostřed 91st.C. Mi to trvalo další hodinu.
Podáváno se salátem Tabouleh (studený kuskus s okurkou a rajčetem na kostičky)
Omlouvám se za neostrý snímek, nějak jsem nedokázal udělat něco lepšího a tato chvíle se už nevrátí. Některé zážitky jsou hold neopakovatelné