Stránka 1 z 2

Grilovaná krkovice na šalvěji s vejcem

PříspěvekNapsal: 23 črc 2017, 06:15
od Mánek
DSCF1640a.JPG
DSCF1640a.JPG (90.13 KiB) Zobrazeno 7812 krát


Suroviny:
1000 g krkovice bez kosti,
sůl,
čerstvě mletý pepř,
16 listů šalvěje,
4 vejce,
olej

Popis přípravy:
Z krkovice nařežeme 4 plátky, které osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z každé strany na plátky přitiskneme 2 listy šalvěje a necháme zabalené ve fólii nejméně dvě hodiny marinovat v lednici. Odleželé plátky masa opečeme na suché a rozpálené grilovací nebo normální pánvi z každé strany 3-4 minuty. Mezitím na druhé pánvi z vajec připravíme volská oka. Plátky položíme na nahřáté talíře, na každý umístíme jedno vejce a podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.

HP

Re: Grilovaná krkovice na šalvěji s vejcem

PříspěvekNapsal: 23 črc 2017, 09:27
od drobek
Zní to neobyčejně lahodně, líbí se mi ta šalvěj. Má tak specifickou vůni i chuť.

Re: Grilovaná krkovice na šalvěji s vejcem

PříspěvekNapsal: 23 črc 2017, 10:23
od j3david
Protože mám na zahradě šalvěje habakuk, toto bude první věc co zkusím jakmile se vrátím domů.

Re: Grilovaná krkovice na šalvěji s vejcem

PříspěvekNapsal: 23 črc 2017, 10:28
od drobek
To já nevím kde ji seženu, v Idahu byla poušť porostlá šalvějí, víš jak to tam za ranní rosy vonělo?

Re: Grilovaná krkovice na šalvěji s vejcem

PříspěvekNapsal: 23 črc 2017, 10:53
od j3david
dovedu si představit ... nasaď si ji třeba do truhlíku, roste snadno a sama, když má místo tak jako plevel