Stránka 1 z 1

Grilované vepřové kotlety s lilkem a rajčaty

PříspěvekNapsal: 23 srp 2010, 00:00
od drobek
Grilované vepřové kotlety s lilkem a rajčaty

Zelenina jako příloha, doporučuje se začít s ní. Tenhle předpis je i v sekci příloh.
1 lilek, nakrájený na 1/2 cm silné plátky
3 velká rajčata, také nakrájená na plátky
velká cibule
5 stroužků česneku
1 dl červeného vinného octa
špetka cukru
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce petrželky nadrobno krájené
3 lžíce bazalky na nudličky pokrájené

Zeleninu posolte a opepřete, potřete olejem a grilujte až je hnědá a měkká. Potom nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se vším ostatním. Přikryjte a udržujte v teple, až je maso připraveno.

A teď příprava kotlet:
6 kotlet
sůl a pepř podle chuti
5 stroužků česneku
1 menší cibule nakrájená na jemné plátky
1 dl červeného vinného octa
1 dl olivového oleje

Okořeňte kotlety solí a pepřem, potřete směsí drceného česneku, oleje a octa. Marinujte nejméně 30 minut, radši přes noc. Grilujte až je maso zlatohnědé.
Maso dejte na talíře a na každou porci hromádku zeleninové směsi.