Grilované sele podle Achille Gregora

Grilované sele podle Achille Gregora

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 00:43

Grilované sele podle Achille Gregora

Achille Gregor, kalendář vařícího muže, někdy kolem roku 1980. Anebo to bylo od Miloslava Švandrlíka? Už si to nepamatuji.

Opisuji doslova:
Snem každého vařícího muže je upéct pro své přátele na chalupě či chatě sele. K tomu je třeba mít přátele a sele.
Opařené a vykuchané sele (nikoliv přátele) osolíme, a okmínujeme, nožičky pod kolínky usekáme, do tlamičky vložíme zátku.
V břišní dutině vzpříčíme větvičky či špejle, aby žár mohl vnikat dovnitř. Sele pak po délce napíchneme na rožeň a opékáme nad žhavým popelem.
Sele neustále potíráme nejprve špekem namočeným v pivě, pak i šťávou. Natíráme i ouška a ocásek (nejlepší pochoutky) a při velkém žáru je chráníme alobalovými násadkami.
Hotovému seleti usekneme hlavu a nožičky, pak rozpůlíme. Rozřežeme příčně, pak všechny části opět sestavíme v původní tvar, do tlamičky dáme citron, obložíme laureátským věncem z bobkového listí, ozdobíme citrónem a petrželovou natí.
Kosti zahazujeme za sebe.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x