Grilované kotletky s Martini Twist
Babi
4 kotletky z roštěnce bez kosti, asi 3cm tlusté a 800-900g celková váha
Marináda:
1/4 hrnku na jemno posekané zelené cibulky
1/4 hrnku Ginu (destilát připraven z jalovčinek)
1 lžíce olivového oleje
1 lžička nastrouhané citronové kůry
Obloha:
1 lžička tříbarevného pepře (červený, bílý, zelený, zrníčka hrubě rozdrtit), nebo černého
2 lžíce pimentem (naložená červená sladká paprika) nadívaných zelených oliv
proužky citronové kůry
hrubá sůl podle chuti
Odkrájet tuk z kotletek. Položit kotletky do velkého plastického sáčku, který se dá vodotěsně uzavřít. Dobrá je i miska s poklopem. Smíchat všechny přísady pro marinádu a vlít na kotletky. Uzavřít sáček nebo misku a dát na 30 min do chladna. Během tohoto času, jednou otočit. Vyjmout z marinády, kotletky nechat odkapat a do obou stran vtlačit pepř.
Předehřát gril a rošt potřít olejem. Snížit na střední teplotu. Položit kotletky přímo nad zdroj tepla. Přikrýt gril a grilovat (jednou v polovině grilování otočit), až jsou kotletky dle vaší obliby. Osolit posypat na plátky nakrájenými olivami a proužky citronové kůry.
Doporučená příloha: grilované brambory a letní salát