Krkovice s přílohou na grilu
Pochoutky.cz
Několik plátků krkovice
2 cibule
trocha oleje
3-4 brambory
2 mrkve
2 petržele
1 menší celer
sůl, paprika
dle chuti další koření, např. voňavé francouzské byliny, ....
Barbecue Sauce (viz: sekce sauce/BBQ)
1 zapékací alobalová miska, rozměru cca 200 x 300 mm
kus alobalu na přikrytí
Krkovici je vhodné před přípravou naložit a to tak, že plátky krkovice posypeme solí a paprikou a potřené trochou oleje dáme společně s nakrájenou cibulí do misky odležet do chladna. Krkovici vyjme z nakládací misky a dáme do zapékací alobalové misky. Přidáme nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Misku přikryjeme plátem alobalu tak, aby co nejvíce těsnila. Dáme do grilu na rošt (raději dál od uhlí, není třeba vysokou teplotu) péci na cca 1 hodinu. Během pečení 2 x otevřeme a zkontrolujeme, popř. maso obrátíme.
Po vyjmutí oddělíme maso od zeleniny a brambor, které by již měly býti hotové. Maso potřeme Barbecue Sauce a dáme na rošt ještě na několik minut takzvaně "udělat kůrku"