Vepřové pečené s medem a ananasem

Vepřové pečené s medem a ananasem

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 00:53

Vepřové pečené s medem a ananasem

1,4 - 1,6 kg vepřové pečeně
1/2 hrnku medu
1/2 hrnku sojové omáčky
1/4 hrnku bílého vinného octa
1 hrnek jemně usekaného ananasu
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, nebo 1 lžička mletého sušeného
2 stroužky česneku, drcené

Smíchejte med, sojovou omáčku, ocet, ananas, česnek a zázvor. Polovinu oddělte a uložte v lednici. Zbytek nalijte na maso do plastikového pytle, marinujte v lednici přes noc. 1 - 2 hodiny před vařením nechte v pokojové teplotě ohřát, marinádu slijte a dejte stranou. Grilujte na mírném ohni, 1,5 - 2 hodiny, až vnitřní teplota v mase dosáhne 70°C.
Maso mažte uschovanou marinádou posledních 5 - 10 minut grilování.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x