od j3david » 24 srp 2014, 13:47
Protože všechno dobré už tady bylo, nic jsem nevymýšlel a udělal jak je psáno. Hořčicové semínko přilepené na povrchu se "připalovalo" z čehož jsem měl strach, ale musím uznat že zbytečně. Dalo masu výtečný šmak.
Je psáno 45 minut na mírném ohni. Já jsem gril rozpálil co to šlo, špalek masa na něm rychle "osmahnul" ze všech stran aby se na povrchu zatáhlo. Teprve potom jsem jej umístil do kolíbky, teplotu stáhnul na 130 st.C, osolil hrubou solí a nechal péct déle než je uvedeno z obavy aby poměrně masivní špalek nezůstal příliš syrový. K vlastnictví teploměru jsem se ještě nedopracoval. Nicméně hořčicová "krustička" voněla a chutnala, maso uvnitř upečené a po nakrojení z toho tekla šťáva. Strávníci se olizovali. Fakt dobré, ale do příště si u Mirdi ten teploměr už konečně musím objednat.
Wiking