Emeril Lagasse
vepřová panenka
1 hrnek jablečného octa
1 hrnek kečupu
3 lžíce tmavého hnědého cukru
1 lžíce hořčice
1 lžíce třtinového sirupu (nevím, zda je to v Česku k mání, jde o nesmírně sladkou bezbarvou tekutinu), nebo melasy
1 lžička soli
1/2 lžičky drcených chilli papriček
Předehřejte gril.
V misce smíchejte všechny ingredience, krom masa, dejte stranou. Maso nakrájejte na řízky a v plastikové folii naklepte. Jde to překvapivě lépe než tradiční způsob. Osolte a opepřete. Namočte do omáčky a grilujte rychle z obou stran. Tohle vepřové maso je rychle hotové a proto, netradičně, se může před grilováním namáčet do sladké grilovací omáčky s kečupem.
Podávejte podle Emerilova doporučení s Bramborovým salátem s koriandrem. (viz přílohy/ věci z brambor)