Vepřová svíčková marinovaná v medu a bourbonské whisky
Derrick Riches
3 asi 35 dkg velké kousky vepřové svíčkové
1 hrnek vody
1/2 hrnku cibule, usekané
1/2 hrnku citrónové šťávy
1/2 hrnku bourbonské whisky
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku sojové omáčky
3 lžíce mouky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
5 stroužků česneku, rozdrcených
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
Smíchejte cibuli, citrónovou šťávu, med, whisky, sojovou omáčku, zázvor, česnek a olivový olej. Maso dejte do plastikového sáčku, na to nalijte marinádu a nechte 30 minut odpočinout.
Rozehřejte gril. Maso vyndejte z marinády, tu nalijte do kastrolku. Maso osolte a opepřete a grilujte na mírném ohni. Jsou to špalky masa, ne plátky a proto teplota musí být nižší, jinak by se vám to zvenčí připálilo a vevnitř zůstalo syrové. Do marinády v kastrolku přilijte trochu vody, uveďte do varu a pak zvolna vařte až zhoustne.
Podávejte nakrájené na plátky a zalité šťávou z marinády.